mun. Chisinau, str. Padurii 6/3
Lu-Vi: 08:30 - 17:00
Sa: 09:00 - 14:00
Toate categoriile
Mai multe
Mai puține
Toate categoriile

Grohe

Friedrich Grohe a fondat GROHE în 1936. De atunci, au trecut mai bine de șapte decenii, timp în care ne-am câștigat o reputație de producător al cărui nume este asociat cu o calitate de neegalat, un design superior și o tehnologie impresionantă.

În 1936, Friedrich Grohe a achiziționat firma de producție de alamă Berkenhoff & Paschedag, fondată în 1911 în Hemer, Germania. În acele vremuri, băile erau foarte modeste ca dimensiuni și erau un lux pe care doar cei mai bogați și-l puteau permite. Firma lui Friedrich Grohe a fabricat produse conform standardelor germane și abia în 1938 a primit prima sa comandă de export pentru accesorii pentru baie.

anii 1940

Datorită legii marțiale și raționalizării mărfurilor la începutul anilor patruzeci, baia a rămas o spălătorie strict funcțională și nu era nevoie să ne gândim la nici un lux și confort. Cu toate acestea, odată cu începerea construcției în masă postbelice în 1948, GROHE a cunoscut o perioadă de creștere și prosperitate, iar apoi s-a decis să o redenumească în onoarea proprietarului: Friedrich Grohe Armaturenfabrik.

În timpul boom-ului de după război, băile au luat un rol din ce în ce mai important în casă, dar funcționalitatea a dominat în continuare designul. Datorită introducerii boilerelor pe gaz și electrice, apa caldă a apărut în locuințe. În 1956, GROHE a achiziționat producătorul de termostate Carl Nestler, care mai târziu a devenit filiala sa GROHE Thermostat GmbH.

Anii 1960 au marcat o nouă eră pentru băi, întrucât situația economică favorabilă a încurajat oamenii să experimenteze cu culoarea și designul. Proliferarea robinetelor cu o singură manetă, care asigură un control rapid și fiabil al temperaturii, a pus capăt fluctuațiilor bruște de temperatură a apei cu care multe familii au fost nevoite să le suporte, iar baia a devenit treptat un loc unde oamenii se pot relaxa trupul și sufletul. .

În această perioadă, dezvoltarea GROHE a devenit internațională: prima filială a fost deschisă în 1961 în Franța, urmată de o alta în 1965 în Austria și o a treia în 1967 în Italia. În 1968, Friedrich Grohe a decis să vândă un pachet de 51% din acțiunile companiei companiei americane International Telephone & Telegraph (ITT), dar în 1984 moștenitorii săi au răscumpărat pachetul.

În epoca revoluției copiilor cu flori, a existat o cerere pentru culori strălucitoare și colorate, nuanțele roșu, violet, maro și verde închis erau foarte populare. Cererea de materiale naturale era aproape inexistentă, de exemplu, covoarele de baie erau realizate în principal din fibre sintetice moi, pufoase. În anii 1970, compania și-a deschis filiale în SUA, Marea Britanie, Olanda și Belgia, iar gama GROHE a continuat să se extindă, inclusiv seria de succes Relexa de dușuri de mână cu un design elegant și ergonomic.

Acest deceniu a cunoscut o schimbare dramatică în modul în care sunt proiectate băile. Funcționalitatea a fost încă un element cheie, dar designul a devenit din ce în ce mai important. În ciuda faptului că principalele criterii au fost confortul și fiabilitatea, a existat și o cerere pentru articole care evocă un răspuns emoțional și răspund preferințelor și nevoilor individuale ale clienților. Pentru GROHE, anii 1980 au fost o perioadă de mari schimbări.
În 1982, producția a fost lansată la noua fabrică din Hemer-Edelburg, iar în 1983, fondatorul GROHE, Friedrich Grohe, a încetat din viață. Cu 16 ani în urmă, el vânduse jumătate din acțiunile companiei sale companiei americane ITT, dar în 1984 moștenitorii săi au cumpărat pachetul majoritar de acțiuni de la ITT. În 1989, în Lahr a fost deschisă o fabrică de vopsea specializată, precum și o nouă filială în Canada.
În anii 1990, a început să se acorde o mare importanță utilizării raționale a apei în băi și toalete, ceea ce a fost valabil mai ales pentru unitățile publice și comerciale cu trafic intens. Odată cu dezvoltarea robinetelor controlate electronic pentru chiuvete și dușuri, consumul rațional de apă a devenit o prioritate. Există, de asemenea, tendința de a extinde suprafața băilor, s-a acordat o mare importanță durabilității acoperirilor și ușurinței de curățare.
În acest deceniu, GROHE a devenit o companie publică sub numele de Friedrich Grohe AG, care a creat condiții favorabile pentru numeroase fuziuni și achiziții, inclusiv achiziționarea unui pachet de 50% din participația GROME Marketing Cyprus Ltd în 1993 și fuziunea Grohe cu Dal/ Grupul Rost. în 1994. În 1995, a fost deschisă o filială în Polonia, iar în 1996 au fost deschise două noi fabrici GROHE, în Thailanda și Portugalia. În 1997, a fost deschis noul GROHE Design Center. În amenajarea băilor, s-au conturat tendințele de design idolatant al secolului XXI.
În zilele noastre, baia a devenit o oază de case și apartamente private, hoteluri și spa-uri, un loc de odihnă și relaxare, dotat cu design sofisticat, conceptual și cu cele mai înalte standarde de lucru... bun venit în baia secolului XXI. În 2000, GROHE a fost radiată de la Bursa de Valori din Frankfurt și a fost achiziționată de un consorțiu de investitori. În 2001, a fost lansat ingeniosul model de duș Freehander. În 2004, GROHE a fost achiziționată și rămâne până în prezent acționarii săi TPG Partners IV, L.P și DLJ Merchant Banking.
În 2005, a fost introdusă tehnologia mereu populară Rainshower®, câștigând premiile de design reddot și iF. În 2007, GROHE captează din nou lumina reflectoarelor prin lansarea noilor colecții de fitinguri sanitare minimaliste - Allure, Lineare și Concetto - care au câștigat numeroase premii, printre care reddot, IF și Good Design.
În vara anului 2013, DOMOTEX a devenit distribuitorul oficial al GROHE în Urali. Ne-am suflecat mânecile și iată rezultatul: premiul Grohe „Cea mai rapidă dezvoltare a distribuției regionale”.

- lei

  • 1
  • 6
  • 7
sale
brand
Sistem de instalare 3in1 pentru WC suspendat GROHE RAPID SL 38772001
4200 lei
brand
Instalatia sanitara Grohe Rapid SL 39140000
16495 lei
brand
Sistem de instalare WC GROHE Rapid SL 38840000
3400 lei
brand
Sistem de instalare sanitar GROHE Rapid SL 38536001
4500 lei
brand
Instalație pentru closet Grohe Rapid SL 39581000
5000 lei
brand
Set pentru WC suspendat Grohe RAPID SL 38722001+37131000
4500 lei
brand
Instalatie sanitara GROHE RAPID SL 38722001
4275 lei