mun. Chisinau, str. Padurii 6/3
Lu-Vi: 08:30 - 17:00
Sa: 09:00 - 14:00
Toate categoriile
Mai multe
Mai puține
Toate categoriile

Villeroy-Boch

Villeroy & Boch este o companie de producție industrială cu peste 250 de ani de istorie. A fost fondată în 1748 în Germania. Firma ofera o gama variata de produse de calitate pentru baie si bucatarie: baterii, mobilier, obiecte sanitare, vase, faianta, etc. Compania generează în prezent peste 940 de milioane de euro în vânzări anuale la nivel mondial. Producția se desfășoară la 22 de fabrici din zece țări europene. Produsele Villeroy & Boch pot fi văzute în 125 de țări din întreaga lume și sunt vândute de propriile companii de marketing și importatoare.

În 1748, în Lorena, Francois Boch a început producția de veselă ceramică - farfurii, căni, ceainice și pahare, simple ca formă, dar de o calitate excelentă. Din 1767, a început producția de masă de feluri de mâncare. În 1791, Nicolas Villeroy a fondat o fabrică de faianță, producând articole pentru aranjarea mesei. Din 1809 funcționează producția mecanizată din Mettlach - astăzi sediul central al Villeroy & Boch.

Afacerea familiei Boch a înflorit. Până în 1766, fabrica de ceramică „Jean-Francois Boch and Sons” a fost deschisă lângă Luxemburg, în satul Septfontaines. Un an mai târziu, compania a lansat producția de masă de feluri de mâncare. În 1770, a apărut legendara colecție Brindille. Acest design clasic este încă foarte popular și este produs de Villeroy & Boch sub numele „Old Luxembourg” („Old Luxembourg”).

Loialitatea față de afacerea familiei a transformat cazul lui Boch cel Bătrân într-o producție la scară destul de mare. În 1809, Francois Boch cumpără fosta mănăstire benedictină de la Mettiach, pe râul Saar. În această clădire în stil baroc, el fondează o producție mecanizată de ultimă generație de veselă. El proiectează el însuși multe dintre mecanismele de producție. Invențiile sale ajută la înlocuirea producției manuale de ceramică cu una mecanizată. Astăzi, mănăstirea benedictină din Mettlach este sediul principal al Villeroy și Boch.

Împreună cu antreprenorii din Saintfontaine, Pierre Joseph Boch a fondat Breasla Antonius în 1812. Această instituție socială, numită moșia hramul olarilor, sprijină muncitorii din fabrici în caz de boală și le plătește și o pensie. Villeroy, atunci concurentul lui Boch, se alătură breslei lui Antonius 5 ani mai târziu.

În 1883, când Bismarck face primii pași către securitatea socială de stat și introduce asigurarea obligatorie de sănătate pentru muncitorii din Imperiul German, se concentrează și pe modelul Breaslei Antonius.

În 1829, a fost lansată producția unui nou tip de produse din argilă albă ca zăpada, produse la fabrica Bochov din Mettlach. Semăna atât de mult cu porțelan, aproape cu porțelan, încât l-au numit piatră de porțelan. Niciunul dintre concurenți nu a putut crea așa ceva.

Pentru a cuceri piața europeană, doi concurenți Jean-Francois Boch și Nicolas Villeroy au fuzionat și au format o singură întreprindere. Villeroy & Boch s-a născut și și-a început ascensiunea pe piața europeană.

Villeroy & Boch își extinde gama de produse. Prima societate mixtă a fost fabrica de cristal din Wadgassen, care încă produce produse uimitoare din cristal și sticlă.

În 1846, Septfontaines a reușit să stabilească producția de plăci folosind tehnologia turnării uscate, care, până în prezent, nu a suferit modificări fundamentale. Produsele Villeroy & Boch sunt exportate în Franța, Elveția, Polonia și Anglia.

În 1850, a fost lansată producția de porțelan și produse ceramice, iar sortimentul de preparate colorate creștea. Compania este un furnizor activ al produselor sale pe piața europeană, precum și pe piețele din America de Nord și de Sud.

În 1852, la Mettlach, a fost lansată producția unui produs complet nou - gresie. Placa „Mettlach Platten” devine cunoscută în întreaga lume și sună ca un sinonim al succesului. Cererea pentru acesta este atât de mare încât acolo se deschide prima fabrică europeană specializată în producția de gresie.

Încă din 1879, fabricile de țiglă au fost deschise în Merzig și au devenit cele mai mari din lume. Popularitatea companiei și succesul incredibil aduce producția de teracotă - o ceramică arhitecturală specială.

1882 În aceste zile, producția de chiuvete devine o specialitate Villeroy & Boch. Sunt folosite de oameni din toate straturile sociale. În general, aceste chiuvete și ulcioare și colțurile rezervate utilizării lor au servit drept prototip al băilor moderne.

În 1899, compania începe să producă obiecte sanitare. În 1920, fabrica de mozaic din Mettlach a stăpânit producția de plăci speciale pentru construcția de piscine.

1920 Ca urmare a războiului mondial, regiunea Saar este separată de Reich-ul german. Devine imposibil să furnizați produse din fabrică pe piața germană. Din acest motiv, sunt achiziționate fabrici din Bonn și Breslau.

1939 - 1945. Fabricile din toată Germania au fost grav avariate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. După încheierea războiului, fabricile din Bre

- lei

  • 3
  • 5
  • 5
  • 3
brand
Vas viceu suspendat VILLEROY & BOCH ARCHITECTURA
5957 lei
brand
Vas viceu suspendat VILLEROY & BOCH ARCHITECTURA
5000 lei
brand
Bideu suspendat VILLEROY & BOCH SUBWAY 2.0
6490 lei
brand
OBERON 2.0 cadă de 170 * 75cm, cu picioare și scurgere cu preaplin
16425 lei
new
brand
OBERON 2.0 cadă de 180 * 80cm,  cu picioare și scurgere
16740 lei
brand
Cadă TARGA STYLE 170 * 70cm
7105 lei
brand
Cada SQUARO 170 * 75cm complet cu picioare
18380 lei
brand
OBERON cadă de 160 * 75cm completă cu picioare
14586 lei